bagaimana untuk membeli saham

 

Untuk membeli saham di bursa saham, pesanan diletakkan. Selepas pelaksanaannya, pembeli sekuriti menjadi pemegang saham. Interaksi berlaku melalui program terminal khas, akses yang disediakan oleh broker.

Pembelian saham melalui terminal

Terminal dagangan hari ini adalah program (permohonan). Dipasang pada telefon bimbit atau komputer. Aplikasi ini mempunyai banyak maklumat berguna untuk peniaga, tetapi bagi pelabur, perkara utama adalah kos saham dan peluang untuk membeli sekuriti dalam beberapa klik.

Antara muka terminal perdagangan adalah intuitif. Soalan dan jawapan utama kepada mereka juga dibentangkan di sini. Carta, terima kasih kepada manipulasi yang paling mudah, akan membantu memahami tingkah laku Petikan untuk operasi masa depan.

Beli kertas dengan suara

Apabila tidak mungkin menggunakan terminal, mereka memanggil broker melalui telefon. Pakar akan menentukan pilihan syarikat, bilangan saham untuk membeli dan akan melaksanakan operasi yang sama secara bebas.

Penting! Dagangan telefon terutamanya sesuai untuk pelabur pasif yang membeli sekuriti dan meninggalkan mereka dalam portfolio selama beberapa tahun dengan harapan untuk membuat keuntungan. Pelabur aktif yang sentiasa memantau keadaan pasaran dan berusaha untuk menyesuaikan struktur portfolio, lebih baik untuk bekerja melalui terminal.